Skvěle se předvedli žáci ze znojemské Střední odborné školy na Přímětické ulici, kteří ke dnům české státnosti připravili recepci na velvyslanectví ve Vídni. Reprezentovali tak nejen svoji školu, ale i Znojmo a naši gastronomii.
„Příležitosti získat cenné zkušenosti a nové odborné dovednosti využilo letos devět žáků studujících obory Kuchař – číšník a Hotelový management. Na den oslav jsme připravili speciality tradiční české kuchyně. Hovězí svíčkovou s bylinkovým knedlíkem a brusinkami, pečenou pražskou šunku na kosti s křenem, dušená vepřová líčka se švestkami, zahradní zeleninu a houbové špecle, banketní kuřecí řízečky s bramborovým salátem, speciality na grilu, jahody v čokoládě, mini dezerty a mnoho dalších pochoutek,“ sdělil Bc. Martin Benda. „V průběhu studia jsem měla možnost zúčastnit se mnoha gastronomických akcí nejen v našem regionu, ale i v zahraničí. Zde na velvyslanectví ve Vídni jsme již zajištovali obsluhu slavnostních obědů v rámci předsednictví České republiky v Radě EU. Na gastronomické akce chodím vždy ráda. Kdo by neocenil možnost poznat něco nového a posouvat se v profesi zase o něco dál?“ hodnotily Ela Šimková a Nikola Fialová, žákyně 3. ročníku oboru Kuchař-číšník. Spokojenost hostů svědčí o tom, že odbornost, ochota a pracovní nasazení žáků a pedagogů SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. lze jen chválit.
Mgr. Ludmila Karpíšková