Titul zůstal v Polsku, thaiboxerku Viktorii Bulínovou rozhodil nevinný loket

(FOTO: Archiv Viktorie Bulínové) Kdo může říct, že bojoval o mistrovský pás v thajském boxu? Nejlepší sportovkyně okresu Znojmo za rok 2022 Viktorie Bulínová ano. Poslední březnovou neděli se v polském Glogówě postavila domácí Martyne Kierczynkské v boji o titul mistryně Světa WMC. Takovéto zápasy rozhodují mnohdy detaily a jeden takový, dle slov Viktorie nevinný, také vyrovnaný zápas rozhodl. „Cítila jsem, že se dostávám čím dál více do zápasu a mírně začínám průběh otáčet na svoji stranu. A v tom se to všechno pokazilo. Stačila chvilka nepozornosti v klinči. Takový nevinný loket,“ popisovala okamžik, kdy ji soupeřka roztrhla kůži pod okem.


Brzy pětadvacetiletá znojemská bojovnice se samozřejmě na životní zápas chtěla připravit co nejlépe, ovšem musela se vypořádat i s řadou nepříjemností. „Byla to asi zatím jedna z nejzapeklitějších příprav, motivace do tréninku byla veliká. Hned na startu se mi povedlo podvrtnout si kotník, takže příprava se musela nechat převážně na rukách. Když vše začalo vypadat velice dobře, tak mě na deset dní sundal covid a do tréninku jsem se vrátila 2 týdny před zápasem,“ vypočítávala, přesto dodává: „V rámci svých fyzických možností jsem udělala maximum a svědomí tak mám čisté.“


V titulovém zápase byla papírovou favoritkou domácí fighterka, ale česká reprezentantka rozhodně nebyla bez šance. Právě naopak, i přes předpoklady se mohl očekávat zajímavý a vyrovnaný boj, což se také potvrdilo. „Martyna měla v prvním kole dobré nástupy, ale snažila jsem se hodně chodit do stran, což docela vycházelo. Do kombinací jsme vstupovala jednotlivými údery. Pocitově to bylo hodně vyrovnané kolo, druhé a třetí byly úvodnímu celkem podobné. V klinči jsem trošku bojovala, Martyna si tvořila pevný zámek a stačilo na vteřinu zaspat a už to bylo složité,“ komentovala znojemská thaiboxerka, která dobře věděla, že pokud bude chtít získat titul, jen vyrovnaný duel ji stačit nebude. Vzhledem k domácímu prostředí se dalo očekávat, že při těsném klání, budou sudí více nakloněni Polce. „Obě jsme cítily, že je to těsný zápas, tak Martyna začala větším tlakem na začátku čtvrtého kola. Myslím si, že se mi to povedlo docela dobře ubránit a odskákat. Jak ubíhalo kolo, cítila jsem, že se dostávám čím dál více do zápasu a mírně začínám průběh otáčet na svoji stranu.“ Jenže pak zřejmě přišel klíčový okamžik. „Stačila chvilka nepozornosti v klinči. Takový nevinný loket. První myšlenky byly, sakra, zase jsem přišla o čočku, které najednou přešly v to je divný, nějak dobře vidím, proč je to mokrý… dopr****,“ probírala chvíli, kdy jí soupeřka způsobila tržnou ránu pod okem. Rozhodčí zranění zkontroloval a nechal v zápase pokračovat.


Bulínovou však první cut v kariéře rozhodil. „Páté kolo byl boj v hlavě. Měla jsem strach, aby se ten cut víc neotevřel a boxovala kvůli tomu opatrně. Zpětně si za to sypu popel na hlavu, ale v ten okamžik jsem to prostě nedokázala správně zpracovat,“ litovala. Zápas jsem si užila, atmosféra v hale a všechny věci kolem. Je pro mě neskutečné, že se můžu měřit se světovou špičkou a dokážu ji zavařit. Už „jenom“ je začít porážet. Věřím, že když vydržím, všechno bude. Zápas mi zase odhalil nějaké mezery, ale ukázal i progres. Jizvička pod okem mi bude připomínat moji nedbalou chybu,“ snažila se brát vše nad věcí a vzít si ze zápasu jen to pozitivní.

REKLAMA