Taktika pro finále? Útočit, útočit, usmíval se trenér Prosiměřic Lubomír Šlapák

V jedné ruce šampaňské, v druhé vítězný pohár. Trenér Prosiměřic Lubomír Šlapák mohl být po vítězném pohárovém utkání druhou červnový pátek rozhodně spokojený. Jeho svěřence nezlomilo ani dvojité vedení Vrbovce-Dyjákoviček, vzedmuli se k obratu a nakonec nastříleli soupeři šest branek. Do puntíku tak vyšla taktika protivníka přestřílet. Po zásluze se Prosiměřice mohly radovat z triumfu v okresním poháru OFS Znojmo pro sezónu 2022/23.


S jakou taktikou jste šli do zápasu? Byla rozdílná od klasického mistrovského utkání v Okresním přeboru?
Ne, šli jsme do zápasu se systémem, s jakým chodíme do utkání v okrese. Navíc to byl soupeř, kterého velmi dobře známe, jelikož s ním hrajeme ve stejné soutěži. Víme, co od něj čekat. Taktika byla jako vždy jednoduchá, útočit, útočit a přestřílet soupeře, to bylo celé (s úsměvem).


Jak jste se popasovali s hřištěm? Trávník na Městském stadionu ve Znojmě je přeci jen větších rozměrů, než se normálně hraje na okrese…
Je větší než jsme zvyklí i u nás v Prosiměřicích. Měli jsme z toho respekt i vzhledem k tomu, že většinou hrajeme na tři obránce. Čím více místa, tím méně je to pro ně pohodlné. Ale jsme zvyklí takhle hrávat, takže jsme si museli s hřištěm poradit.


I když jste měli převahu, zápas se ze začátku nevyvíjel podle vašich představ, dvakrát jste museli dotahovat vedení soupeře…
Nevyvíjel, ale jak jste zmínil, převaha tam byla. Nezbývalo, než doufat, že se utkání překlopí na naši stranu. Po obratu už jsem věděl, že to dotáhneme do zdárného konce.


Vyhráli jste na hřišti, vypadalo to, že jste zvítězili i v hledišti. Co říkáte na atmosféru?
Atmosféra byla jako vždy super. Naši fanoušci jsou dvanáctým hráčem na hřišti. Povzbuzují nás na domácích zápasech a skvěle nás povzbuzovali i tady.


Kam zařadíte pohárový úspěch?
Nějakou jedinečností oproti běžným soutěžním utkáním to můžeme zařadit pod televizní utkání, které jsme zažili s Hostěradicemi. To bylo nej, vítězství v poháru můžeme zařadit hned za to.

REKLAMA