Sára Bejlek vyhrála turnaj ITF v Olomouci

(Foto: fb Sára Bejlek) Šestnáctiletá hrušovanská tenistka Sára Bejlek si o víkendu připsala další triumf. V Olomouci vyhrála turnaj kategorie ITF dotovaný částkou 60 000 dolarů a ani ve čtvrtém finále této série, které letos hrála, nenašla přemožitelku.


V Olomouci na turnaji s názvem ITS Cup měla paradoxně nejvíc práce hned v prvním kole proti Turkyni Cagle Buyukakcayové, se kterou prohrála první set 4:6. V dalších dvou už ale dominovala a vyhrála je 6:1 a 6:1. V osmifinále pak přejela Slovenku Eszter Mériovou 6:2, 6:1 a podobně rychle se vypořádala i ve čtvrtfinále s Japonkou Kurumi Naraovou 6:3 a 6:2. Stejným poměrem pak v semifinále zdolala také Sadu Nahimanaovou z Burundi. V první hře finálového boje proti o jedenáct let starší Makedonce Lině Gjorčeské musela Bejlek odvracet dva brejkboly soupeřky, ale to byla asi tak jediná komplikace, kterou při svém podání v první sadě měla. Jinak je uhrála bez problému a naopak sama dokázala dvakrát sebrat servis Makedonce a první set tak Bejlek vyhrála 6:2.


Druhý set se pak odehrával podle zcela jiných not. Až do stavu 2:2 vyhrávala vždy tenistka na příjmu, pak se povedlo Sáře Bejlek vyhrát své podání a brejknout soupeřku. Ta se za stavu 2:4 ale ještě nevzdala a dokázala srovnat na 4:4. Pak dokonce Sáru Bejlek brejkla a za stavu 6:5 mohla při svém podání poslat zápas do třetího setu. Hrušovanská tenistka ale byla proti, znovu dokázala sebrat soupeřce podání a v tie breaku už zcela dominovala, když zvítězila 7:0 a mohla se radovat z obhajoby titulu, neboť v Olomouci dokázala zvítězit již vloni. „Jsem ráda, že jsem to dokázala a že jsem ukázala kvalitu, kterou mám. V poslední době se mi daří, mám formu a věřím si, což je to nejdůležitější, abych předvedla dobré výkony. Dostala jsem se do kvalifikace na US Open, takže se teď budu připravovat na betonu a poletíme do Ameriky,“ prozradila Sára Bejlek po svém vítězství. Aktuálně je na 196. místě světového žebříčku.

REKLAMA