Orli se sezónou rozloučili ve čtvrtfinále

Znojemští hokejisté měli v úterním domácím utkání proti Salzburgu nůž na krku. V rámci čtvrtfinálové série ICE Hockey League totiž prohrávali s velkým favoritem na titul 0:3 na zápasy. Jihomoravané se chtěli vzepřít osudu, vždyť ani jedno ze tří předchozích utkání nebylo jednoznačné. I tento duel měl však podobný scénář. O zápasu bylo paradoxně rozhodnuto v jeho úvodu. Už ve 2. minutě tečoval Brennanovu střelu Järvinen a hosté šli do vedení. Jak se nakonec ukázalo, byla to trefa jediná, tím pádem rozhodující nejen pro toto utkání, ale i pro celou sérii.


4. zápas čtvrtfinále: Orli Znojmo – Salzburg 0:1

Třetiny: 0:1, 0:0, 0:0. Branky a nahrávky: 2. Järvinen (Brennan, Loney). Rozhodčí: Piragić, Trilar – Gatol, Konc. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 1503.
Orli Znojmo: Kantor – Culkin, Sedlák, Bartko, Tejnor, Hrabal, Younan, Stránský – Svoboda, Matuš, Kvasnica – Gorčík, Prokeš, Luciani – Ahl, Zubov, Immo – Brittain, Neumann.
Salzburg: Lamoureux – Heinrich, LoVerde, Dalhuisen, Brennan, Kanzig, Zündel, Harnisch, Stapelfeld – Raffl, Nissner, Schneider – Lebler, Järvinen, Loney – Wukovits, Baltram, Hochkofler – Huber, Leonhardt, Thaler.


Zklamaný kapitán Matuš: Je to kruté, ale je to realita


Byly to pro Orly kruté chvíle. Poslední zápas čtvrtfinále se Salzburgem jako by symbolizoval celou sérii. V každém utkání totiž Znojmo sehrálo s Býky vyrovnanou partii, přesto prohrálo 0:4 na utkání. O to byla hořkost větší. Znojemští hokejisté cítili, že měli na to potrápit rakouského hokejového velikána ještě více. Věděl to i kapitán Orlů Radim Matuš, na němž bylo stejně jako na celém týmu vidět velké zklamání. Přesto nejprve ochotně odpovídal televiznímu štábu a posléze se podělil o své dojmy i s naší redakcí.


Radime, kam byste zařadil tohle poslední utkání v kontextu celé série se Salzburgem?
Je to pořád to stejné. Celá série se odvíjela od malých detailů, ve kterých byl Salzburg vždy o krok před námi. Jsou to detaily a play-off o nich je. Je to o tom, kdo udělá o chybičku více. Nedá se to srovnat se základní částí, v play-off jsou chyby minimální, a když nějaká je, je z toho obrovská šance. A jak jsem zmiňoval, my jsem vždy udělali o tu chybu navíc, a tím pádem Salzburg postupuje dále.


Byla to podle vás povedená sezóna nebo…
Povedená nebo nepovedená… Ještě je to hodně čerstvé, teď se mě prosím neptej, jestli byla povedená, nebo ne. Cíl, který jsme měli, jsme nesplnili, tak bych to asi momentálně uzavřel. Chce to pár dní odstup, pak se to všechno vykrystalizuje a každý si k tomu řekne svoje.


Jako kapitán asi nemůžete říct, co se týká kabiny, křivé slovo…

Šlapalo to. My, co jsme v kabině už déle, jsme měli trochu strach, že přišlo hodně cizinců. Cizinci jsou vždy specifičtí, nevíš, na co jsou zvyklí, jak zapadnou mezi ostatní kluky. Ale musím zaklepat, za celou sezónu jsme nemuseli řešit žádný problém. Kabina pracovala v rámci možností skvěle, za což patří klukům velké díky. Pětadvacet lidí v různých náladách, různých zápasech, nedaří se, daří, zvládalo se to jako jeden tým. Co se týká kabiny, můžu jmenovat jen pozitiva.


Celou reportáž a rozhovor s Radimem Matušem najdete v tištěné podobě Znojemského týdne nebo v jeho elektronické podobě.

REKLAMA