Nový projekt orlí mládeže, Bruslení rodičů s dětmi

(Foto: HC Orli Znojmo – mládež) Jak je i patrné z těchto dnů, bruslení je velice oblíbenou činností a sportovní zimní kratochvílí. Občané Znojemska aktuálně mohou využívat příznivého počasí a sklouznout se po zamrzlých plochách rybníků a řek. Za normálních okolností se využívá venkovní ledové kluziště na Městském stadionu v Horním parku a pochopitelně pak led Nevoga arény, kde probíhá tradiční bruslení pro veřejnost.

 

A se svým příspěvkem přichází i mládež HC Orli Znojmo, která se v tomto směru zaměřila na ty nejmenší a jejich rodiče. Odstartovala totiž nový projekt pod názvem Bruslení rodičů s dětmi. „Kategorii nejmenších dětí se věnuji ve Znojmě již více než 17 let. Za tu dobu pozoruji vývoj dovedností, motivace a zájmu nejmenších dětí. Na základě současné situace s možností sportování a jiných aktivit se snažíme rodičům jít více naproti. Proto jsme vedle nejmenší kategorie přípravky nastartovali projekt Bruslení rodičů s dětmi, který bude probíhat každou sobotu od 7:30 na zimním stadionu ve Znojmě. Zde se mohou zúčastnit zdarma tréninkové jednotky se svými dětmi. Primárně je tento projekt zaměřen na děti ročníku 2017, 2018 a 2019, popisuje trenér HC Orli Znojmo – mládež Jan Vlašín.


A co je nutné pro účast? Podmínky jsou naprosto jednoduché. „Pro účast postačí mít vlastní brusle a jakoukoliv přilbu. Tréninková jednotka je koncipována volně dle individuálních schopností. Vše je možné brát jako seznámení dětí s pohybem na ledě a především zábavu. V případě zájmu je možný zápis do našeho klubu a chlapec či dívka můžou začít hrát lední hokej.“ Projekt Bruslení rodičů s dětmi začal 13. ledna a bude probíhat až do měsíce března. „Tímto si dovoluji pozvat rodiče se svými dětmi a budeme se těšit na Vaši účast,“ doplňuje Vlašín.

REKLAMA