Dočkaly se. Domácí extraligová premiéra florbalistek

Až do šestého kola si musely znojemské florbalistky počkat, než se svým fanouškům představí ve své historicky první extraligové sezóně na domácí půdě. Dočkaly se v sobotu. Nedá se říct, že Znojemsko by napříč sporty zrovna oplývalo účastmi v nejvyšších soutěžích dospělých, každá taková událost je tak určitým svátkem. Na elitní soutěž si můžete zajít na stolní tenis do Moravského Krumlova, na korfbal do Znojma a nyní i na florbal, byť ne dle zvyklosti na muže, ale na ženy. Domácí extraligovou premiéru však měly znojemské hráčky pořádně ztíženou. Přivítaly vicemistryně z Ostravy. Utkání tak dle předpokladů skončilo výhrou hostů.


Na lavičce už rozdával pokyny nový znojemský trenér Jiří Uher a jeho svěřenkyně se dvě třetiny statečně držely. „Čekali jsme těžký zápas s velmi kvalitním soupeřem. Jsem rád, že holky vydržely hrát téměř vyrovnanou partii až do poloviny třetí třetiny. Pak se bohužel ukázala fyzická kondice a kvalita soupeře, závěr utkání rozhodně nedopadl tak, jak bychom chtěli. Výkon je ale příslibem do dalších zápasů. Další prací se určitě dostaneme do většího kontaktu se špičkou soutěže.“ Slova nového kouče potvrdila i jeho svěřenkyně Bára Procházková. „Bylo to velmi náročné utkání. Už po půlce zápasu bylo vidět, že nás bylo na střídačce čtrnáct a soupeřek okolo dvaceti. Doplatily jsme na to, bohužel nás to trápí už dlouho. Jinak první třetina byla super, tam jsme ještě stíhaly. Pak nám ale začaly docházet síly a utkání dopadlo, jak dopadlo. Jsem alespoň ráda za dva góly, které se nám podařilo dát. Určitě máme dále na čem makat.“


6. kolo extraligy: TJ Znojmo LAUFEN – Ostrava 2:13
Třetiny: 0:2, 0:4, 2:7. Branky: 41. Procházková, 46. Bartušková – 8. Chalupová, 17. Včelná, 21. K. Hudáková, 31. Bačová, 38. Zagórska, 40. Bačová, 43. Středulová, 49. Kotzurová, 50. Bačová, 55. Pudišová, 57. Kotzurová, 60. Pudišová, 60. Gálová. Rozhodčí: Lišková – Zamazalová. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 205.

REKLAMA