Bronzová radost z atletického šampionátu

(FOTO: Atletika TJ Znojmo) Tábor byl na konci července hájemstvím nejlepších domácích atletů. Konalo se tu v sobotu a neděli Mistrovství ČR mužů a žen na dráze. Znojemskou atletiku sice reprezentoval jediný sportovec, zato byl ale pořádně vidět.

Davidu Bixovi jihočeské klima v Táboře dokonale svědčilo. 


Tentokrát se rozhodl nahradit svoji tradiční hladkou čtyřstovku čtyřstovkou s překážkami a rozhodnutí to bylo doslova a do písmene bronzové. Před domácím šampionátem běžel Bix čtvrtku s překážkami dvakrát a patřil mu šestý nejlepší čas v domácích tabulkách (51.56). Jak se později ukázalo, tento čas podstatně vylepšil, ale pojďme pěkně od začátku. V sobotním rozběhu si v klidu hlídal druhé postupové místo a s kontrolovaným časem 53.05 z toho byl jasný postup do nedělního finále. Samotné finále rozběhl znojemský sprinter s rozvahou a postupně se v sedmé dráze propracovával vpřed. V polovině závodu už byl čtvrtý a stejná pozice mu patřila i před závěrečnou rovinkou. Zde přišel úspěšný útok na třetí místo. Bix se dotáhl na brněnského Martina Tučka a v posledních metrech ho předčil. Na druhého Peštu z Dukly Praha už ale nestačil. Z vítězství se radoval s náskokem jeho kolega Vít Müller v čase 48.96. A čas Davida Bixe v cíli? 50.97 a osobní rekord. Pro jednadvacetiletého zástupce TJ Znojmo je to obrovský úspěch a první seniorská medaile. Za zmínku stojí i to, že byl třetím nejmladším účastníkem finále.


Výsledky finále MČR v atletice na 400 metrů překážek: 1. Vít Müller (Dukla Praha) 48.96. 2. Bořek Pešta (Dukla Praha) 50.64. 3. David Bix (TJ Znojmo) 50.97. 4. Martin Tuček (VSK Univerzita Brno) 51.68. 5. Michal Haidelmeier (AK Škoda Plzeň) 52.68. 6. Lukáš Přibyl (ASK Slavia Praha) 53.06. 7. Petr Synáček (USK PROVOD Ústí nad Labem) 53.99. 8. Martin Růžička (ASK Slavia Praha) 56.19.

REKLAMA