V Havraníkách otevřeli nový komplex vinařství Thaya

Velmi neortodoxní komplex vinařství Thaya vyrostl na okraji Havraníků. Spojuje v sobě koncept supermoderního provozu s hotelem a restaurací, který zároveň originálním způsobem zapadá do krajiny na okraji Národního parku Podyjí.

„Jsme v jedinečném kraji, kde se vínu daří. Vloni jsme oslavili deset let našeho vinařství. Naše roční produkce je momentálně 200 tisíc lahví ročně. A jedním z našich cílů bylo vytvořit místo kam budeme moci všechny zvát. Místo, kde je možné ochutnat naše vína, zažít skvělou gastronomii, odpočinout si ve stylovém hotelu a nabrat energii v zahradě, která celý komplex dotváří,“ uvedl Josef Trávníček, majitel restaurace, vinařství a hotelu Thaya.
Podoba komplexu vzešla z návrhu architekta Jakuba Ciglera, který vede jeden z nejlepších architektonických ateliérů v České republice. Areál je rozdělen do dvou částí na pracovní dvůr vinařství a areál pro odpočinek a vinařskou turistiku. Oba tyto dvory dělí objekt bývalé sýpky, která byla postavena v roce 1962. Sýpku obepínají další objekty a celek tak připomíná klasickou moravskou vesnici. Střechy hal, na první pohled svým zvlněním připomínající vlny řeky Dyje, jakož i okolní zvlněnou krajinu. Střecha je z klasických venkovských materiálů jako jsou dřevěné vazníky a tradiční střešní krytina – bobrovka. Na střechu plynule navazuje uměle vytvořené návrší nad degustačními sklepy z jedné strany a nad apartmány ze strany druhé.

REKLAMA