Jevišovice: Mrtvé myši mezi nudlemi

(FOTO: ČZPI): Na hodinu nechali zavřít kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce výrobu v potravinářské firmě Adomi v Jevišovicích. Ta se zabývá zejména výrobou asijských nudlí. Co inspektory tak šokovalo? V provozovně, kde se připravovaly předvařené asijské nudle, našli mrtvé hlodavce a množství jejich exkrementů. Nepozdával se jim také charakteristický zápach, který se z budovy linul.


„Inspektoři uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců či výrazně zanedbaný úklid. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popsala podle webu Brněnská drbna, který na problém upozornil jako první SZPI v závěrečné zprávě. Co dalšího se inspektorům nelíbilo, že přistoupili k tak razantnímu kroku? Kromě výskytu trusu a mrtvých hlodavců právě špatné zabezpečení objektu proti průniku škůdců, výrazné znečištění prostor, poškození stěn či výskyt domácích a jiných zvířat v provozovně. Kontrola našla také zbytky starých potravin v provozovně stejně jako hromadění odpadků. Firma musí nyní zjištěné nedostatky odstranit, pak si může požádat o novou kontrolu, která rozhodne, zda zde může být výroba obnovena, či nikoliv.

REKLAMA