Znojmo vidělo extraligový stolní tenis

Plné hlediště diváků v černém, nemějte obavy, žádná tryzna se nekonala. Naopak, byl důvod k potlesku, jednalo se totiž o fanoušky ping-pongu a o speciální večer. Na tričku měli – #MKjede, což bylo jasné sdělení, že jde o příznivce Moravského Krumlova/Řeznovic. Byť je nová hala pro stolní tenis na Hakenově ulici ve Znojmě nějaký čas v provozu, slavnostního otevření se dočkala až třetí dubnovou sobotu. A byla to sobota neobyčejná, ve Znojmě se totiž poprvé v historii uskutečnilo utkání nejvyšší soutěže ve stolním tenisu. V rámci čtvrtfinále play-off ženské extraligy zde hostily Řeznovice tým Ostrova Havlíčkův Brod. Slavnostnímu zahájení byl za město Znojmo účasten Květoslav Svoboda, večerem pak provázel slovem i doprovodným programem světový šampion ve freestyle footbagu Jan Weber. Ostatně fotbalové triky s mobilem jen tak někde k vidění nejsou. Hlavním menu byl ale pochopitelně stolní tenis.


Moravský Krumlov už je ze hry v letošní sezóně venku, druhý klubový tým však ještě živil naději na prodloužení letošního ročníku. Před Řeznovicemi ovšem stál velmi těžký úkol, Ostrov je vítězem základní části, po domácím vítězství navíc v sérii vedl 1:0. K postupu do semifinále mu tak stačilo ve Znojmě uspět, což se mu nakonec v nejkratší možné době povedlo, byť byly domácí hráčky vydatně povzbuzovány nabitým hledištěm. Do boje je hnal buben, potlesk a také řehtačky v rukou malých i velkých. Ching Chu Yi a Jekaterina Čerňavská ještě dokázaly v prvních dvou zápasech Zdenu Blaškovou a Tatianu Kukulkovou potrápit, když jim sebraly jeden set. V dalších dvou kláních už byl Ostrov stoprocentní. Zvítězil tak 4:0 na body a Řeznovice se s nováčkovskou extraligovou sezónou loučí ve čtvrtfinále a my se můžeme nechat překvapit, zda se ve znojemské hale na Hakenově ulici v příští sezóně opět extraligový stolní tenis objeví, ať už půjde o Moravský Krumlov nebo Řeznovice. „Havlíčkovu Brodu jsme nedokázali vzdorovat ani v domácí odvetě. Věřili jsme, že můžeme být pro vítěze základní části vyrovnanějším soupeřem, ten nás ale znovu po všech stránkách předčil, nedovolil jediný bod a zcela zaslouženě postupuje do bojů o medaile. Kromě jednoznačného a nepříznivého výsledku se ale sobotní večer vydařil. Atraktivní utkání přilákalo do znojemské Table Tennis Academy skvělou návštěvu,“ hodnotil sobotní večer trenér MK Řeznovice Jindřich Bíla.

 

     

      1. 2. Čtvrtfinále extraligy: Řeznovice – Ostrov HB 0:4
        Chu – Blašková 1:3, Čerňavská – Kukulková 1:3, Šedová – Záděrová 0:3, Čerňavská – Blašková 0:3. Konečný stav série: 0:2.

    REKLAMA