Znojemské florbalisty postoupily do čtvrtfinále

Osmifinálová série 1. florbalové ligy žen mezi Znojmem a Hradcem Králové dospěla za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy do třetího rozhodující utkání. To se odehrálo na znojemské půdě a mělo šťastný konec. Znojmačky zvítězily 5:2 a radovaly z postupu do osmifinále.


Na úvod duelu se musel LAUFEN poprat s tím, že se soupeř dostal do vedení. To ale trvalo jen chvíli. Na úvodní hradecký gól z 11. minuty odpověděla vyrovnáním Cihlářová. V prostředním dějství se pak domácí hráčky dostaly do vedení. V závěrečné třetině o něj ale musely bojovat. Znojmo se sice dostalo do dvoubrankového vedení zásluhou Willmannové. Hosté ovšem dokázali snížit a dramatické utkání tak musel rozhodnout až závěr. Klíčový moment se udál v 58. minutě, kdy dala pojistku na znojemský postup Procházková. Gól Willmannové do prázdné brány byl už jen kosmetickou úpravou skóre. „Předně děkujeme Hradci za těžkou a vyrovnanou sérii. Nakonec se projevilo, že jsme na tom byli o malinko lépe, zejména při hře na míčku a také jak píše kolega, v organizaci hry při bránění. Stěžejním faktorem této série bylo, že holky perfektně reagovaly na změny v systému soupeře a za to jsem na ně pyšný. Příběh nováčka nekončí, můžeme se těšit na další sérií a pořádně si ji užít. Holky díky. Děkujeme taky našim fantastickým fanouškům, kteří nám dodali potřebnou energii,“ hodnotil spokojeně trenér Znojma Jakub Martinek. Hned o víkendu odstartují Znojmačky sérii čtvrtfinálovou, kde se utkají proti pražskými Black Angels. Sobotní zápas odehraje Znojmo v Praze, v neděli se pak představí od 14:00 doma.


TJ Znojmo LAUFEN CZ – IBK Hradec Králové 5:2

Branky: 14. Cihlářová, 33. Procházková, 44. Willmannová, 58. Procházková, 60. Willmannová – 11. Žídková, 47. Kautská. Rozhodčí: Húska – Vích. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváků: 111.

REKLAMA