V Práčích se po roce opět běželo pro dobrou věc

Krásná tradice se rodí v Práčích pod taktovkou místního fotbalového klubu a sdružení Matky v běhu. Již podruhé se zde uskutečnil Tříkrálový běh. I tentokrát měl charitativní nádech.

 

První ročník se běželo pro Lucinku Mazáčovou z Těšetic, tentokrát byl výtěžek ze závodu určen brzy pětadvacetileté Stelince Doležalové z Dyje, která trpí dětskou mozkovou obrnou s těžkou psychomotorickou retardací a spastickou diparézou. Je tedy odkázaná na pomoc druhých.


Akci moderoval stejně jako premiérový ročník známý fotbalista, šoumen a glosátor Petr Švancara. A své pověsti zábavného chlapíka, s kterým se nenudíte, dostál. Nezapomněl také zmínit, že jej můžeme v blízké době vidět na televizních obrazovkách v nové řadě reality show Survivor Česko & Slovensko. Stupně vítězů obsadilo v hlavním závodě na takřka pět kilometrů lukovské trio – vítězný Vojtěch Čabala, stříbrný Josef Hrubý a třetí Ondřej Šrámek. Mimo závodu hlavního se běžely i závody dětské na kratší tratě. Pro účastníky i návštěvníky bylo připraveno bohaté občerstvení. Veškerý výtěžek z něj byl také určen Stelince. O hudební kulisu se staral Cauliflower Band. Na závěr dodáme, že se celkově vybrala částka 161 625 Kč. Pevně věříme, že do Práč zavítáme na tuto skvělou akci i příští rok. Rozsáhlou fotogalerii z Tříkrálového běhu pro Stelinku najdete na www.facebook.com/ZnojemskyTyden/.

REKLAMA