Trenér nastavil řád, který bude fungovat, myslí si fotbalista 1. SC Znojmo Pavel Bartůněk

Hned čtyři znojemští odchovanci ročníku 2003 se toto jaro sešli v třetiligové kabině znojemských fotbalistů. Jedním z těch, který dostává největší prostor je záložník Pavel Bartůněk. A je to prostor zasloužený. Mladý fotbalista nastoupil v obou úvodních jarních kolech v základní sestavě a spolehlivými výkony i on přispěl k výhrám nad Hodonínem a Slováckem B. Proti Slovácku si navíc oživil i spolupráci ze žákovských let s Oldřichem Pragrem, když oba ovládali pravou znojemskou stranu.


Kdy jste naposled hrál s Oldou v jedné lajně? To už bude asi dlouho?
Už to nějaký ten rok je, myslím si, že to bylo naposled ve znojemské čtrnáctce, patnáctce. Abych řekl pravdu, docela mi to chybělo.


Jen na vysvětlenou čtenářům, vy jste hrál ve druhé půli pravého obránce, Olda pravého záložníka. Jak vám to klapalo?
Když jsme vstřelili gól, ještě více jsme to vzadu zavřeli a nebyl moc prostor pro kombinaci mezi mnou a Oldou, ale zastupování bylo na výbornou, vždy jsme na sebe zavolali, fungovalo to dobře.


Trenér vás ze středu zálohy v první půli přesunul na tu druhou, na již zmíněný kraj obrany. Počítám, že to pro vás nebyl nějaký problém, jelikož jste zvyklý na oba posty…
Dříve jsem pravého beka hrával, takže to byla taková nostalgie. Bylo to v pohodě.


Co se probíralo o přestávce v kabině? Trenér střídal o půli rovnou tři hráče, takže spokojený asi nebyl…
Že náš výkon v první půli není takový jako minulý týden proti Hodonínu. Bylo to v prvním poločase takové ustrašené, jako bychom se báli hrát s balónem. O přestávce se to protočilo, přeskupilo a myslím, že nám to pomohlo.


Znojmo vedli v přípravě dva trenéři, Darka Janackoviče vystřídal krátce před startem jara Rui Capela….
Nový kouč je emotivní, má velký respekt. Nastavil nám v kabině takový řád, který myslím, že bude fungovat.


Dělá nový trenér něco jinak, změnilo se něco?
Je trochu jiná taktika. Snažíme se být hodně kompaktní a sázíme na týmovost. Především klade kouč důraz na dobrou organizovanost obrany.


Což vychází, vaše hra musí být pro soupeře hodně frustrující. Hodonín i Slovácko měli poziční převahu, prakticky nic z ní ale nedokázali vytěžit…
Určitě to musí být pro soupeře nepříjemné, nám to ale rozhodně nevadí (s úsměvem). Já jen doufám, že to tak zůstane.


Vy osobně jste s jarními výkony spokojený?
Vždy to samozřejmě může být lepší, jsem především spokojený, že máme šest bodů, to je podstatné.


Šest bodů po prvních dvou jarních kolech to je určitě snový start…
Snad to vydrží. V naší situaci jdeme do každého utkání s tím, že musíme urvat body a nesmíme si dovolit žádný ztratit, jiná cesta není. Je to možná klišé, ale opravdu jdeme zápas od zápasu, krůček po krůčku.


K dalšímu utkání do Vítkovic pojedete v roli jasného favorita. To v podstatě doteď neplatilo. Bude to nějaká zásadní změna směrem do hry?
No… to je dobrá otázka, abych pravdu řekl, tak nevím. Ale můžu říct, že se určitě dobře připravíme.


Ve znojemské kabině jsou nyní čtyři hráči ročníku 2003 (krom Pavla Bartůňka Tomáš Hamza, Martin Březina, Oldřich Pragr – pozn. redakce), kteří spolu nastupovali už v mládeži 1. SC Znojmo. Jak vnímáte, že se to takhle sešlo?
Je to fajn, doufám, že nám to bude ve Znojmě klapat a že si zahraju i s ostatníma klukama z ročníku 2003, třeba s Otou Kohoutkem, s Kubou Vorlem nebo třeba s Filipem Vechetou (s úsměvem).

REKLAMA