Bývalý znojemský trenér se ohrazuje proti tvrzení nového vedení 1. SC Znojmo FK

Ve vydání Znojemského týdne ze dne 16. ledna 2023 jsme přinesli obsáhlý článek z tiskové konference nového vedení třetiligových fotbalistů 1. SC Znojmo FK v podobě rozhovoru, ten se následně objevil i na našich webových stránkách. Jeho součástí byla i naše otázka, zda bude v klubu působit Michal Pacholík, který vedl tým z pozice hlavního trenéra za minulého vedení v podzimní části MSFL, a s nímž bylo počítáno na místo asistenta trenéra nového znojemského lodivoda Darka Janackoviče. Nové klubové vedení odpovědělo na náš dotaz následovně.

————————————————————————————————————————————————————————————————————
Jak je to se skladbou realizačního týmu, trenér je pochopitelně jasný, ten je tu s námi, ale jak to vypadá s ostatními pozicemi?
Michal Sobota (sekretář klubu): Hlavním trenérem je Darko Janackovič, otázku asistenta trenéra a vedoucího týmu ještě řešíme, trenérem brankářů je Pavel Bardoň, který tu v minulosti již chvíli působil, ten bude zároveň zabezpečovat masérskou činnost.


Takže pan Pacholík (předchozí trenér týmu – pozn. red.) asistentem trenéra nebude?
Michal Sobota:
Pan Pacholík měl smlouvu do léta a…
František Šturma (ředitel klubu): Pan Pacholík skončil, nedodržel smlouvu. Přestal chodit do práce, nezúčastnil se třech tréninků a přátelského utkání v Drnovicích s Vyškovem, aniž by někomu něco řekl. To vyústilo v ukončení spolupráce. Trenér brankářů Krajíček ukončil působení v klubu sám, tam jsme se normálně dohodli.

————————————————————————————————————————————————————————————————————
V uplynulém týdnu se redakci Znojemského týdne ozval Michal Pacholík a požádal nás o zveřejnění reakce na zmíněnou pasáž. My ji nyní nabízíme čtenářům v plném znění.


Dne 16. ledna 2023 došlo ke zveřejnění článku nazvaného „Prioritou je záchrana a obnova důvěry veřejnosti, říká svorně nové vedení třetiligových fotbalistů 1. SC Znojmo FK a dodává: Víme, že si ji musíme zasloužit“ v regionálním týdeníku Znojemský týden a následně na webových stránkách www.znoj-tyden.cz provozovaných stejným vydavatelem. Uvedený článek obsahuje rozhovor s novým vedením fotbalového klubu 1.SC Znojmo FK, uskutečněný během oficiální klubové tiskové konference. V rámci předmětného rozhovoru se měl pan František Šturma, současný předseda představenstva 1. SC Znojmo FK, vyjádřit k mé osobě takto: „Pan Pacholík skončil, nedodržel smlouvu. Přestal chodit do práce, nezúčastnil se třech tréninků a přátelského utkání v Drnovicích s Vyškovem, aniž by někomu něco řekl.“ Proti těmto tvrzením se důrazně ohrazuji, neboť se nezakládají na pravdě. Ve skutečnosti jsem se zmíněného přátelského utkání nezúčastnil po předchozí dohodě s tehdejším vedením 1. SC Znojmo FK a dotčené tři tréninkové jednotky se uskutečnily až po mém odvolání z pozice trenéra, ke kterému došlo dne 27. 11. 2022, a nebylo tak mojí povinností se již tréninkového procesu účastnit. Předmětné nařčení mé osoby, obsažené v uvedeném rozhovoru, se dotýká mé integrity a může ohrozit moji pověst v rámci fotbalového prostředí. Proto zvážím právní kroky v této věci. Věřím však, že si fotbalová veřejnost na základě uvedených faktů udělá obrázek o vyjádření pana Františka Šturmy již sama.

 

Michal Pacholík

REKLAMA