Jan Bartko: Chtěli jsme to Vídni vrátit

Čtvrteční derby Znojma s Vídní bylo jedno z mála utkání, které se v ICE Hockey League při festivalu odložených zápasů hrálo. Orli ve většině posledních klání museli dotahovat brzké vedení soupeře, tentokrát se jim to povedlo na jedničku, a navíc jej otočili a zvítězili 5:3. Po utkání jsme si povídali s obráncem Janem Bartkem, kterým byl pochopitelně po vítězném duelu spokojený. Sám přispěl k vítězství týmu jednou asistencí a věří, že výhra nastartuje nějakou delší úspěšnou sérii. Znojemští hokejisté by ji v boji o play-off vydatně potřebovali.

 

Honzo, je výhra o to sladší, že byla v derby?

Určitě. Když je to derby, je vždy výhra cennější. Hráli jsme s Vídní nedávno na jejím ledě a prohráli, takže jsem rád za to, že jsme jí to vrátili.

 

Ve většině posledních zápasů jste vždy museli dotahovat, když soupeř brzy skóroval. Stejné to bylo i v utkání s Vídní. Jak moc je to náročné na psychiku, když se to stane několikrát po sobě, je pak složité výsledek dohánět?

Těžko říct. Je pravda, že v posledních zápasech jsme většinou vždy dostali první gól a museli to dohánět. Úplně nám to nesedělo, protože jsme do soupeře pořád bušili a nemohli se prosadit. Ale někdy jsou zápasy lepší, někdy horší.

 

Tentokrát se vám povedlo skóre otočit, ale poté, co jste se dostali do vedení 2:1, jste inkasovali ve vlastní přesilové hře. To musela být rána?

Moc často se nám to tuhle sezónu nestávalo. Nevím, jestli to nebylo dokonce poprvé. A v tomto utkání to bylo rovnou dvakrát. Tohle si musíme pohlídat, máme o jednoho hráče více. Tohle se zkrátka nesmí stávat.

 

Celý článek si můžete přečíst v pondělním tištěném vydání Znojemského týdne či v elektronické podobě zde.

REKLAMA