Fotbalová mládež darovala Nemocnici Znojmo 17 000 Kč

Fotbalová mládež 1. SC Znojmo před Vánoci vytvořila klubový kalendář pro rok 2024 s týmovými fotografiemi všech svých kategorií. Kalendář dostal příznačný název Děti pomáhají dětem, jelikož klub už dopředu avizoval, že veškerý výtěžek z jeho prodeje poputuje Dětskému oddělení Nemocnice Znojmo. Na konci ledna pak došlo k předání šeku na 17 000 korun.


Delegaci vedl předseda 1. SC ZNOJMO – mládež Jindřich Růžička společně s jejím manažerem Miroslavem Paulem. Jelikož měl kalendář zmíněný název Děti pomáhají dětem, vzali si pánové i hráčský doprovod v podobě fotbalistů kategorie U14. Předání šeku přímo na Dětském oddělení tak mělo i symbolický nádech. „Chtěl bych velmi poděkovat všem, kdo si náš kalendář zakoupili a podpořili tak dobrou věc. Chceme, aby fungování našeho klubu mělo přesah i mimo sport a myslím, že se to i touto akcí daří. Cením si také spolupráce s Nemocnicí Znojmo, která je úžasná a věřím, že bude pokračovat i nadále,“ uvedl Jindřich Růžička.


Fotbalovou mládež přivítal nejen personál Dětského oddělení, ale i ředitel Nemocnice Znojmo, v té době ještě Martin Pavlík, který k 1. únoru tento post opustil. „Moc děkujeme mladým sportovcům a jejich trenérům za podporu našeho Dětského oddělení, které se nám opakovaně dostává. Pokud se na jakékoliv pomoci podílí děti a mládež, je to obdivuhodné. Přeji mladým sportovcům, aby měli sportovní štěstí a hlavně, aby se jim vyhýbaly úrazy, kterých v minulé sezóně dle trenéra nasbírali více než dost,“ poděkoval zároveň s přáním hodně zdraví Pavlík a dodal. „Často slýchávám výhrady na adresu mladých a jejich hodnot, ale tito mladí sportovci ve Znojmě jsou jasným důkazem, že nic není ztraceno. Podporujme ty, kteří chtějí a inspirujeme ty, kteří někdy jen nevědí, jak na to, a tak raději mnohdy ničí, než by budovali, brojí, než by přiložili ruku k dílu.“

REKLAMA