Český šampionát v enduro sprintu i tento rok zavítá do Znojma

Burácení motorů, vůně benzínu, velké skoky, atraktivní terénní překážky a bohatá startovní listina. To vše nabídne březnový podnik v rámci Mistrovství České republiky v enduro sprintu. Závody ve Znojmě již tři roky po sobě otevírají sezónu. I letos tak bude čtvrtý březnový víkend patřit na Načeratickém kopci fanouškům motokrosu, ale i široké veřejnosti.


Jak je výše psáno, enduro sprint se jel poprvé na Načeratickém kopci v roce 2022 a za krátkou chvíli už si stihl vybudovat solidní renomé. „Dle ohlasů patří znojemský podnik mezi nejlepší, za což jsme rádi a snažíme se jej stále vylepšovat,“ zmiňuje za pořadatelský Motocross Team Znojmo Michal Deraha. Pro neznalé čtenáře můžeme tento krásný sport přiblížit. „Klasický motokros se startuje za startovním roštem, hromadným startem, enduro se jezdí intervalově. Jezdí se čtyři, pět kol. Zvítězí závodník s nejrychlejším časem. Jezdí se těžké, technické úseky v kombinaci s rychlými,“ popisuje další člen pořadatelského týmu Petr Deraha.


Závod bude rozdělen na dva dny a zápolit o vavříny se bude v několika kategoriích. Každý den pak bude zakončen slavnostním předáváním pohárů. Diváci se rozhodně nudit nebudou, program je pestrý a celé dění je pro ně doslova na dlani. „Úseky budou dobře viditelné, u každého z nich bude komisař ve vestě. Bude připravena i přehledná mapka, aby lidé zhruba věděli, kde jednotlivé úseky jsou,“ dodává Michal Deraha a láká: „Krom stálých umělých překážek chystáme i nové. Pro diváky je připraveno zhruba 22 úseků, budou i nějaké nové v bažinách. Rozhodně se bude na co dívat. Celá trať je oproti loňsku trochu změněná.“


Veřejnost také jistě ocení, že bude mít přístup i do motocyklové „kuchyně“. „Vstup do depa bude i letos veřejnosti přístupný. Veškeré motorky budou v předstartovním poli k prohlédnutí,“ slibují pořadatelé. A cena za krásný motoristický zážitek? Velice příznivá. Vstupné na každý závodní den činí 150 Kč včetně parkování, děti mají vstup zdarma. Ani hlad a žízeň při sledování, jak bojují jezdci se soupeři, přírodou i umělými překážkami, nehrozí. K dispozici bude bohaté občerstvení stejně jako v předchozích dvou ročnících. Na závěr tedy nezbývá, než Vás vážení čtenáři na tento sportovní zážitek pozvat. 23. a 24. března Načeratický kopec. Sobotní program startuje od 8:00. Ten nedělní od 9:00.

REKLAMA