15. ročník Festivalu dračích lodí ve Znojmě

Tradiční veřejné závody na velkých dračích lodí ve Znojmě konané v rámci Festivalu dračích lodí Znojmo 2023 se uskuteční v sobotu 30. září na louce pod Sedlešovickým mostem. A opět v nadsázce „Neoficiálního Mistrovství Světa amatérských posádek“.


Přihlásit se k závodu mohou všichni zájemci, kteří složí 16členný tým z řad veřejnosti nebo firemní tým.

Festival začíná v úterý 26. září dopoledne dobrodružnými plavbami pro děti mateřských a základních škol. O den později se dopoledne pojedou prestižní závody základních a středních škol. V pátečním odpoledni 29. září pak probíhají oficiální tréninkové jízdy posádek přihlášených k sobotnímu hlavnímu závodu.


Diváci včetně dětí si během sobotního programu budou moci sami vyzkoušet jízdu na dračí lodi. Mimo samotných závodů dračích lodí bude k vidění slavností nástup zúčastněných posádek, atraktivní vyhlášení výsledků, velký dračí ohňostroj, podvečerní Gladiátorské sprinty na osvětlených lodích s ohňovými efekty a vystoupení kapely Ryan music. Představí se rychlostní kanoisté ve vloženém exhibičním závodě, vodní záchranáři a příchozí malé děti se na písečné pláži mohou projet v mini lodičkách nebo vyzkoušet jinou atrakci pro děti. Akci bude moderovat znojemský rodák, herec a „král“ Miroslav Hrabě.

Zahájení programu hlavního Festivalového dne v sobotu 30. září je plánováno na 11 h. Účastníci závodů, jenž jsou většinou posádky složené z kamarádů či z firem ze Znojma a okolí se mohou těšit na závody na trati 100m a podvečerní Gladiátorské sprinty na osvětlených lodích. Více informací k akci naleznete na oficiálních stránkách festivalu www.dracifestznojmo.cz.

REKLAMA