Regionální potravinou je i Rib-eye steak

Etické podmínky chovu, kvalitní krmivo, známý původ býků a vlastní zpracování hovězího masa a uzenin, to vše stojí za velmi kvalitními produkty Býkárny v Horních Dubňanech. Majitelé této firmy proto neváhali, a jeden ze svých nejžádanějších produktů – Rib-eye steak, přihlásili do soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje 2025. A uspěli. Hodnotitelská komise jej vybrala mezi devět potravinářských výrobků, které se mohou pyšnit tímto titulem.


„Rib-eye je pořádný kus masa s typickým tukovým okem, díky němuž je steak šťavnatý a plný chuti. Mokré zrání po dobu jedenadvaceti dnů mu dodává jemnost a máslovou texturu, která se na rozpáleném roštu promění v hotový stejkový zážitek,“ přibližuje Aleš Pokorný z Býkárny v Horních Dubňanech. Tam je také prodejna otevřená od pondělí do soboty. Prodejní automaty a výdejní boxy Býkárny najdou zákazníci u Jaderné elektrárny v Dukovanech a u hlavní brány do Merkuru v Pasohlávkách. Firma má e-shop, novinky uveřejňuje na svém Fb, Instagramu a další informace na www.bykarna.cz.


Vedle makových trojhránků z Rodinné farmy Markových v Únanově a zrajícího kozího sýra – přírodního ze Sýrárny v Jezeřanech-Maršovicích, je to ze Znojemska třetí produkt, který letos získal ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje.


Jitka Mitysková

REKLAMA