Daňka ze Znojma ocenila hvězdná porota

Nejlepší mladé kuchaře z pěti jihomoravských středních škol přilákala v prosinci kuchařská soutěž Master Chef Hubert na brněnské výstaviště. Soutěžící, mezi nimi i žáci Střední odborné školy Znojmo, Dvořákova, vařili jídlo před diváky a odbornou porotou. Do ní zasedli i známí propagátoři kvalitní gastronomie Markéta Hrubešová a Jaroslav Sapík. Úkolem bylo vytvořit originální sváteční pokrm z daňčího hřbetu a dalších kvalitních surovin regionální produkce, jakou byla například speciální hořčice Aleny Partykové, kysané zelí Agro Tuřany nebo máslo z Olešnice.


Úspěch v silné konkurenci: Druhé místo

Tři talentované kuchařky ze znojemské školy byly nejen šikovné, ale i kreativní. Zazářila Eliška Lahodná, studentka nástavbového studia a absolventka oboru kuchař-číšník, která obsadila druhé místo. Její pokrm získal uznání za dokonalou harmonii chutí i za precizní zpracování. V silné konkurenci se neztratily ani Jana Mazálková a Aneta Kuklíková, které rovněž předvedly výjimečné výkony a byly oceněny za svou snahu i za profesionální přístup. „Velké poděkování patří také učiteli odborného výcviku Michalu Kochovi, který naše studentky na soutěž pečlivě připravoval. Uznání si zaslouží i pedagožka Jiřina Štěpničková, která byla studentkám velkou oporou a svým přístupem jim dodala potřebnou sebedůvěru,“ ocenila zástupkyně ředitele školy Marie Klimánková. Doplnila, že soutěž MasteChef Hubert pořádala Českomoravská myslivecká jednota ve spolupráci s Jihomoravským krajem a byla součástí projektu „Z naší přírody – zvěřina a kvalitní potraviny“. Recepty soutěžících najdete na straně 11 (všechny jsou na čtyři porce).

REKLAMA