Třetina snů, Orli v poslední dvacetiminutovce zničili Graz

V pátek to na znojemském zimním stadionu dlouho vypadalo na vyrovnaný zápas. Ještě ve 42. min. Orli v duelu bet-at-home ligy s Grazem prohrávali 2:3, pak ale v rozmezí dvou minut vstřelili Znojemští čtyři góly a zcela otočili vývoj zápasu a došli si pro nakonec vysokou výhru 9:3.

Orli sice byli po většinu první třetiny lepším týmem, ale nedokázali se prosadit brankově, zatímco hostující Ograjensek střelou od modré překonal Groha v brance domácích. V prostřední části už šel Graz dokonce do dvoubrankového vedení, ale Tomáš Svoboda proměnil o dvě minuty později přesilovku a snížil. Pak Orli přežili chvilkový tlak rakouského týmu a ve 32. min. vyrovnal Luciani. Následovalo dvojnásobné vyloučení Znojemských, po kterém byli domácí diváci hodně naštvaní. Hosté šli znovu do vedení, ale to bylo z hlediska skóre poslední, co se jim povedlo. V závěrečném dějství už následoval jejich kolaps. Orli během jediné minuty třikrát skórovali a krátce na to přidali i čtvrtou branku a po pěti minutách třetí třetiny najednou vedli o tři branky a do konce zápasu svůj náskok ještě zdvojnásobili.

„První třetina se nám nepovedla, jak jsme si představovali. Byl u nás špatný pohyb, neměli jsme klid v rozehrávce. Graz přijel vyloženě bránit a čekal na naše chyby. A my jsme ji u prvního gólu udělali. Tvořit hru nám moc nešlo, třetinu a půl jsme se hledali, ale pořád jsme si říkali, že musíme zachovat trpělivost a že to musíme otočit. Strašně nás povzbudili diváci tím, jak byli zdravě naštvaní. Pomohli tomu i rozhodčí svými výroky, po kterých jsme všichni cítili křivdu a věřili jsme, že za šedesát minut budeme brát tři body my. A pak to v té poslední třetině najednou šlo. Z kluků spadla frustrace, oni už hráli najednou také úplně jinak. U našich kluků najednou byla vidět radost z hokeje, tahali to do brány, tak, jak chceme. My se musíme připravit na to, že u nás bude každý bránit, protože tu sílu máme. Ať už je to první, druhá, třetí nebo čtvrtá pětka, kluci dokáží krásné věci,“ hodnotil zápas trenér Orlů Tomáš Jakeš.

 

Orli Znojmo – Graz 9:3

Třetiny: 0:1, 2:2, 7:0. Branky a nahrávky: 24. Svoboda (Sedlák, Němec), 32. Luciani (Fejes, Brittain), 43. Ahl (Svoboda, Němec), 43. Gorčík (Prokeš, Matuš), 44. Brittain (Luciani, Southorn), 45. Ahl (Svoboda, Culkin), 49. Gorčík (Matuš, Prokeš), 51. Němec (Ahl, Culkin), 58. Oščádal (Köver, Kvasnica) – 7. Ograjensek (Pfeffer), 22. Blood (Hjalmarsson, Ograjensek), 36. Zalewski (Hjalmarsson, Ackered).

Rozhodčí: Fichtner, Siegel – Bedynek, Gatol. Vyloučení: 7:1, navíc Oščádal (Orli) a Krainz (Graz) 5 min, Martin (Graz) 5 min + do konce utkání. Využití: 3:1. Diváků: 2 523.

Orli Znojmo: Groh – Sedlák, Culkin, Southorn, Haman, Bartko, Tejnor, Stránský, Younan – Svoboda T., Němec, Ahl – Luciani, Brittain, Fejes – Gorčík, Prokeš, Matuš – Kvasnica, Köver, Oščádal.

Graz: Nußbacher – Kirschläger, Ackered, Blood, Pfeffer, Boivin, Kernberger, Altmann – Grafenthin, Martin, Gordon – Hjalmarsson, Zelewski, Ograjensek – Kainz, Schiechl, Alagic – Pesendorfer, Krainz, Sjödin.

REKLAMA