Podzimní dny zdraví se těšily zájmu

I přes nepříznivé počasí přilákaly Podzimní dny zdraví spoustu sportovních nadšenců a rodin s dětmi. A byl pro ně po čtyři říjnové dny připraven zajímavý program. Procházka, běžecký závod, cyklovýlet, každý si mohl vybrat, co mu sedí nejvíce.


Vše načala ve čtvrtek 20. října přednáška kondičního trenéra a výživového poradce Michala Smrčky. Téma bylo jasné – zdravý životní styl. Pak už jste vedle mysli, mohli zapojit i tělo v rámci večerního běžeckého závodu pod pořadatelskou taktovkou Winners Znojmo. Neopakovatelná večerní atmosféra pod znojemskými lampami byla velkým lákadlem. Trať historickými uličkami Znojma zvládl nejrychleji Vojtěch Čabala, který časem 10 minut a 44 vteřin vytvořil nový traťový rekord. Z běžkyň osvětlená dráha nejvíce vyhovovala Ireně Šinkovič.


Pro ty, co mají rádi přírodu, byla jako stvořená čtrnáctikilometrová trasa Národním parkem Podyjí, jež byla připravena na pátek 21. října. Jedna skupina ji absolvovala během. Ti, kteří si ji chtěli vychutnat v klidnějším tempu, zvolili chůzi. Večer pak ožil sedlešovický splav a okolí řeky Dyje světýlky bludiček. Na dobrodružnou trasu Vodnické stezky se vydalo na 50 dětí v doprovodu svých rodičů. Na Vodnické stezce samozřejmě nemohl chybět vodník a po úspěšné procházce přišlo vhod opékání špekáčků.
Dny zdraví pak v neděli 23. října zakončil cyklovýlet. Na cyklisty čekala trasa dlouhá 30 kilometrů. Mlha sice zážitek trochu kazila absencí krásných výhledů, i tak si ale účastníci den užili.

REKLAMA