Orlům zřejmě skončí sezóna

Jen zázrak by zřejmě ještě zachránil letošní ročník 2. hokejové ligy, naší třetí nejvyšší soutěže, kterou letos hrají Orli Znojmo. Ministerstvo zdravotnictví totiž na rozdíl od dvou nejvyšších lig Extraligy a První ligy nehodlá pro v pořadí třetí soutěž, která není většinově profesionální, povolit výjimku, a tak není prakticky možné, aby byla dohrána včas.

Zástupci některých klubů už jednali s vedením Českého svazu ledního hokeje o ukončení soutěže, svaz s tím vyslovil souhlas, ale tuto variantu musí ještě potvrdit lednové zasedání výkonného výboru. Jen ten může rozhodnout o ukončení soutěže, které je už ale považováno prakticky za skutečnost.

I vzhledem k tomu vedení Orlů po řadě hostování uvolnilo Vojtěcha Němce do extraligové Komety, ve které dříve působil. Němec vzhledem k letnímu zranění za Znojmo neodehrál ani jeden soutěžní zápas. Orli jich před přerušením soutěže stihli pět. Všechny vyhráli v základní hrací době s celkovým skóre 27:10.

Bývalá EBEL, kde Orli až do loňska působili, se letos hraje pod názvem ICE HL bez diváků. Mužstva mají odehráno mezi 26 až 31 zápasy. V tabulce s nestejným počtem odehraných utkání vede Bolzano před Fehérvárem a Vídní. Nováček z Bratislavy je na 9. příčce z 11. týmů.

REKLAMA