Orli utekli hrobníkovi z lopaty

(Foto: slavia.cz) K důležitému zápasu odcestovali v sobotu znojemští hokejisté do Prahy. Střetli se zde s přímým konkurentem v boji o záchranu Slavií. V případě výhry by Slavia odskočila na šest bodů, což už by bylo pro Jihomoravany kritické, to však Znojmo nedopustilo. Už v páté minutě poslal Orli do vedení Hruška, Slavia však dokázala skóre otočit, ještě do přestávky ale dokázal srovnat Tomáš Svoboda. I v dalším průběhu zápasu to byla přetahovaná, i po dvou třetinách byl stav vyrovnaný, pro změnu ale 3:3. Napínavý duel nakonec rozhodla závěrečná třetina, kdy se trefil Šťovíček a do prázdné brány pojistil třetí výhru nad Slavií v sezóně Jenyš. Do brány se vrátil Dominik Groh, který si připsal 39 úspěšných zákroků. Znojmo se tak v tabulce na Slavii bodově dotáhlo. Už v pondělí přivítají svěřenci trenéra Baďoučka doma lídra tabulky z Poruby.


35. kolo Slavia Praha – Orli Znojmo 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Kremláček (Guman, Knotek), 13. Slavík (J. Brož), 37. Strnad (Slavík, Kajínek) – 5. Hruška (Tejnor, Matuš), 17. T. Svoboda (Šťovíček), 39. Matuš (Šťovíček, T. Svoboda), 45. Šťovíček (T. Svoboda, Jenyš), 60. Jenyš (T. Svoboda)


Další zpravodajství z první hokejové ligy, reportáže a rozhovor s útočníkem Orlů Janem Bergerem najdete v příštím vydání Znojemského týdne v pondělí 8. ledna.

REKLAMA