Orli okusí nepoznané, sestupují z Chance ligy

Do konce základní části 1. ligy sice ještě zbývá odehrát poslední páteční kolo, po tom středečním 51. už je však jasno o sestupujícím. Znojemští hokejisté potřebovali k udržení naděje na záchranu zvítězit v Chrudimi proti Pardubicím B, to se jim však nepovedlo a po pouhé roční anabázi se jako nováček s Chance ligou loučí. Dvakrát se Znojmu povedlo z přesilových her dotáhnout těsně vedení Pardubic, potřetí už ne. Pardubická rezerva zvítězila 4:2 a společně s Frýdkem-Místkem se právě na úkor Jihomoravanů zachránila. Je dosti symbolické, že se osud Orlů naplnil na kluzišti soupeře. Znojmo má totiž venku opravdu mizernou bilanci. Mimo svůj led dokázalo získat za celou základní část pouhých čtrnáct bodů. I to je důvod, proč Znojemští zažívají v novodobé historii dosud nepoznaný pocit – sestup, to vše s třetí největší domácí průměrnou návštěvností v lize. Lépe na tom byl pouze Zlín a Vsetín. 


Ani desetileté působení v extralize nepřineslo Orům takový úděl, tenkrát za koncem mezi elitou mohl prodej licence, která putovala do Brna. Byly to tehdy pro fanoušky smutné chvíle, ovšem po krátké anabázi v první lize se Znojmo našlo v rakouské mezinárodní hokejové lize a opět svým příznivcům nabízelo hokejovou radost, která vyvrcholila v sezóně 2015/16 až účastí ve finále se Salzburgem a ziskem stříbrných medailí. Nyní se tedy jedná o pilulku daleko více hořkou než v inkriminovaném roce 2009 při prodeji licence Kometě. První sestup v novodobých dějinách klubu, navíc do druholigových vod a se zastřenými vyhlídkami do budoucna. Jak to bude dále s profesionálním hokejem ve Znojmě teprve ukáží následující dny.


51. kolo Chance ligy: Pardubice B – Orli Znojmo 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. J. Mikyska (Kaut, Rohlík), 33. Rákos (Hrádek), 55. Kaut (Pochobradský), 58. Rohlík – 26. Jenyš (Hruška), 41. Jenyš (Hruška, Kratochvíl). Rozhodčí: Jechoutek, Micka – Malý, Pěkný. Diváci: 460.

REKLAMA