Miroslavské házenkářky přivezly z Prahy bronzové medaile

Začátkem května se v Praze uskutečnil Superpohár mladších žákyň v národní házené. Jihomoravskou oblast reprezentoval tým seskládaný ze 3 tělovýchovných jednot. Z celkových 14 hráček bylo hned 6 dívek z TJ Miroslav. Výběr vybojoval v konkurenci dalších pěti oblastí krásné 3. místo.


Národní házená je v České republice rozdělena do šesti oblastí. Do té Jihomoravské spadá TJ Miroslav, Draken Brno, TJ Jiskra Humpolec, TJ Olbramovice, TJ Sokol Ostopovice a TJ Sokol Vracov.
Na Superpohár do Prahy vypraví reprezentovat každá oblast svůj výběr nejlepších hráček. Za Jižní Moravu jely tentokrát bojovat o umístění hráčky ze 3 týmů – 6 dívek z TJ Miroslav, 6 dívek z Drakenu Brno a 2 dívky z TJ Sokol Vracov.


„Holky se se soupeřkami popraly opravdu skvěle, předvedly perfektní výkony, o čemž svědčí i ocenění nejlepší obránkyně a brankářky našeho výběru. V rozhodujícím zápase je remíza stála stříbrnou medaili. I tak jsem na ně velmi pyšná. Nepřivezly si totiž „jen“ medaile, ale i spoustu zkušeností, které se jim budou hodit v dalších zápasech,“ popisuje trenérka Eliška Křečková.
TJ Miroslav se aktuálně nachází na 2. místě v tabulce Jihomoravské oblasti. Hráčky si remízou z víkendového klání pojistily postup a budou Miroslav reprezentovat na Poháru České republiky. Ten se letos uskuteční v Bakově nad Jizerou.


„V Miroslavi nám rostou sportovní talenty. Holkám děkuji za vzornou reprezentaci města. Házenkářky, stejně jako jiné týmy, mají naši podporu, ať už se jedná o každoroční finanční pomoc v rámci dotací nebo o zvelebování jejich sportovního zázemí. Na letošní rok jsme schválili spolkům dotace v celkové výši bezmála 2 miliony Kč. Házenkářkám držím palce a přeji štěstí v nadcházejících zápasech,“ komentuje úspěchy starosta města Miroslav Martin Plechatý.


Zážitek to nebyl jen pro hráčky, ale i pro trenérku Křečkovou, ta totiž byla oslovena, aby pomáhala výběr Jihomoravské oblasti trenérsky vést. „Byla to pro mě neskutečná zkušenost, za kterou jsem nesmírně ráda a děkuji hlavnímu trenérovi z Drakenu za důvěru,“ dodává Křečková.

REKLAMA