Finanční pomoc pro fotbalové Dobšice

V pátek 4. října se konalo výjezdní zasedání Jihomoravského krajského fotbalového svazu. Jelikož hostitelství připadlo na Okresní fotbalový svaz Znojmo, funkcionáři se i vzhledem k dojezdové vzdálenosti ostatních okresů setkali v Miroslavi. Všechny přítomné přivítal příznačně v restauraci Slavie i starosta Miroslavi Martin Plechatý a samozřejmě za hostitele také předseda OFS Znojmo Milan Večera „Výjezdní zasedání Jihomoravského krajského svazu pravidelně rotuje po jednotlivých okresech. Jelikož Znojmo bylo prvním okresem, který byl ve volebním čtyřletém cyklu na řadě, tak jsme teď byli zároveň i okresem posledním, protože výjezdních zasedání se dělá za volební cyklus sedm,“ vysvětluje.


Zasedání bylo výjimečné dvěma věcmi, tou první je, že se ho zúčastnil předseda FAČR Petr Fousek. „Velkou poctou samozřejmě je, že tak jako na valné hromady OFS Znojmo přijíždí nejvyšší představitelé Fotbalové asociace České republiky, její první místopředseda Jiří Šidliak, dále Vladimír Kristýn, Radek Zima, což jsou nejvyšší představitelé asociace, kteří byli řádně zvoleni za Moravu, tak tohoto výjezdního zasedání se zúčastnila nejvyšší persona FAČR – její předseda Petr Fousek. Velice si toho vážíme, protože při jeho velmi nabitém programu a jeho velkém penzu práce je to pro nás opravdu svátek. Jeho účast přesně vystihuje to, co řekl Petr Fousek na začátku zasedání, že je tu opravdu pro všechny, jak pro kluby, tak pro okresní fotbalové svazy,“ uvedl Večeřa.


Tou druhou věcí pak bylo, že se předávala finanční částka fotbalovému klubu z Dobšic. Jak jsme v předminulém vydání Znojemského týdne psali, Sportovní areál v Dobšicích, který je domovištěm místních fotbalistů, zaplavila kompletně voda při nedávných vydatných srážkách v půlce září. Každá koruna se tak bude Dobšickým při obnově a opravě jejich areálu jistě hodit. Celková částka věnována Tj Sokolu Dobšice, činila 165 tisíc korun. 25 tisíc daroval Okresní fotbalový svaz Znojmo, 40 tisíc Jihomoravský krajský fotbalový svaz a rovných 100 tisíc pak město Moravský Krumlov.

REKLAMA