Dominik Musil: Profibox mi sedí daleko víc

Už téměř dva roky nastupuje v profiringu znojemský boxer Dominik Musil. Před tím se třináct let věnoval amatérskému boxu, kde si vydobyl i titul mistra republiky a měl několik dalších účastí ve finále našeho šampionátu. Jak ale říká v našem rozhovoru, profibox mu sedí více.

Před dvěma lety jste opustil amatérský box a přešel k profesionálům. Co se tím pro vás změnilo?

V poslední době jsem své aktivity přesměroval více do osobního života a zaměstnání a je to pro mne už spíš takový doplněk, abych se hýbal. Ale paradoxně tomu teď možná věnuji více času než v amatérech.

Jak se vám daří?

Momentálně mám bilanci pět výher a tři prohry. Ty prohry byly všechny v zahraničí s velmi kvalitními soupeři.

Na co se chystáte v současnosti?

27. února mě čeká po více než roce zápas. Na galavečeru v Ústí nad Labem budu mít jednoho z nejzkušenějších soupeřů, kteří vůbec v České republice jsou. Boxoval prakticky se všemi hvězdami profesionálního ringu, mimochodem i s Tysonem Furym, který je mistrem světa snad všech organizací. Bohužel má Tomáš Mrázek velmi zápornou bilanci, protože venku se jen tak lehce nevyhrává. To umí jen náš Vasil (Ducar – pozn. red.). Určitě jdu do toho souboje v Ústí s cílem vyhrát, ale vím, že to nebude to nic lehkého.

Je to v profiringu hodně odlišné od toho amatérského?

Profibox se nedá vůbec srovnat s amatéry. Je to úplně jiný sport a musím říct, že mně osobně sedí daleko víc. Amatérský box je takový sprint na třikrát tři minuty. Já jsem vždycky začínal boxovat až v tom třetím kole, kdy jsem se do toho teprve dostal a to už bylo často pozdě. Proto mi to mezi profesionály, kde se boxuje na daleko více kol, sedí a je to pro mne lepší.

Více zpráv v tištěné podobě Znojemského týdne a na: https://www.alza.cz/media/znojemsky-tyden-znojemsky-tyden-04-2021-d6313104.htm?o=1

REKLAMA