David Štrombach: Škoda, že už je konec podzimu

Pouze pět zápasů stačilo krajnímu záložníkovi Davidu Štrombachovi, aby se po návratu do Znojma stal nejlepším střelcem celku. Těží z toho i celý tým, vždyť znojemští fotbalisté si v neděli připsali už čtvrtou výhru v řadě. Znojemský odchovanec se trefil také při domácí výhře nad Uherským Brodem, svůj devátý gól v sezóně vstřelil z pokutového kopu. Navzdory výhře 4:1 však úplně spokojený nebyl.

Davide, nejklidnější zápas sezóny?
Nejklidnější asi byl, ale herně to nebylo úplně nejlepší. Soupeř byl oslabený, měl nějaké nemocné, takže nebyl kompletní. Nastoupili jsme docela dobře, dali dva rychlé góly, ale pak nějak přestali hrát. Brod sice nehrál nejlépe, moc nás neohrozil, ale my jsme toho nedokázali využít.

To skoro ani nevypadá, jako byste hodnotil výhru 4:1?
Výhra to je, ale chceme se nějak herně posouvat. Výhry jsou samozřejmě fajn, ale můžeme hrát i pěkný fotbal.

Poslední zápasy mají jedno pojítko, velmi podařené úvody a rychlé znojemské vedení.
Dříve to bylo naopak, že jsme rychle inkasovali. Teď se to naštěstí otočilo. Myslím, že jsme teď dobře nastavení a věříme si. Góly jsme dali, ale pak bohužel přestali hrát.

Velmi blízko bylo k tomu, aby se vám povedlo poprvé udržet čisté konto. V tomto kontextu inkasovaná branka v 89. minutě asi hodně zamrzí?
Bylo by samozřejmě lepší, kdyby to bylo s nulou. Důležité však je, že se vyhrálo, ten gól, bohužel. Ale i v defenzivě je určitě zlepšení, inkasovali jsme pouze jednou, což se v sezóně zatím nepovedlo.

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuální tištěné podobě Znojemského týdne a na Alze.

REKLAMA