Dali jsme si do hlav, že to prostě jde, říká po čtvrté výhře v řadě Radim Matuš

Skvostný týden mají za sebou v Chance lize znojemští hokejisté. V pondělí a ve středu si poradili s nejlepšími ligovými týmy – Porubou a Vsetínem, v sobotu pak tyto body potvrdili proti sokovi v boji o záchranu Pardubicím. Doma je Orli i díky povedenému začátku porazili 3:2 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Skóre utkání otevřel útočník Radim Matuš a právě s ním jsme si po zápase popovídali.


Radime, porazit dva první týmy tabulky je určitě skvělé, ale punc a potvrzení těchto bodů dává asi až vítězství nad béčkem Pardubic?
Asi jo, sice je to takové klišé, protože je jedno, jestli uhraješ tři body s Rangers nebo s Novým Jičínem, pořád jsou to tři body. To, že jsme předtím porazili dva první týmy tabulky, mělo spíše vliv na naše sebevědomí, kdy jsme si dokázali, že jsme schopni hrát i s těmito celky. Musím říct, že to byly vyrovnané zápas, místy jsme i Porubu a Vsetín přehrávali. Proti Pardubicím jsme měli větší část zápasu pod kontrolou, akorát jsme si to sami zkomplikovali vyloučeními a inkasovaným gólem v naší přesilovce. Takových věcí se musíme vyvarovat, ale jak jsem zmiňoval, spíše si myslím, že bylo utkání v našich rukách.


Přišlo mi, že Pardubice byly hodně překvapené, jak jste do utkání vstoupili, vypadalo to i, že jste se jim dostali během utkání do hlavy…
Mají černou sérii, před tímto utkání nevyhrály šest zápasů v řadě. Chtěly se podle mě odpíchnout tvrdou prací, ale tím, že jsme měli dobrý začátek a hned vstřelili dva góly, tak jsme jim hru, kterou chtěly předvádět, trochu otupili. Škoda, že jsme pak soupeře pustili do zápasu, zbytečně jsme z toho udělali drama. Taková utkání si musíme pohlídat s daleko větším klidem.


Vrátím se k domácímu prohranému utkání s Prostějovem. Netajíte se tím, že vám Znojmo hodně přirostlo k srdci. Jak jste se vyrovnával s pískotem a ještě předtím úplným tichem na stadionu? Vím, že i to ke sportu patří a sportovec to zažije i několikrát za kariéru, ale příjemné to není nikdy…
Asi bych k tomu něco řekl, ale nebudeme to řešit v emocích, možná někdy po sezóně uděláme u piva nějaký sedánek s fanoušky… Tato reakce je právo každého diváka či fanouška, platí si lístek, ale jestli si myslí, že nám tím pomůže, tak to určitě ne.


Kompletní rozhovor s Radimem Matušem najdete v pondělním vydání Znojemského týdne 15. ledna společně s dalším zpravodajstvím z první hokejové ligy.

REKLAMA