Co najdete v tištěném vydání Znoj. týdne, vycházejícím 14. října

– Jakub Vágner chytil na Bítově rekordního sumce
O tom, že na Vranovské přehradě žijí desítky let staří sumci obřích rozměrů, se dobře ví. Není proto divu, že se sem na ně vydal i světoznámý rybář, cestovatel a dobrodruh Jakub Vágner. A tomu se také nedaleko Bítova povedlo ulovit rekordní kousek o délce 264 cm. Většího nikdo nikdy v Česku nechytil.

 

– Mezi Miroslaví a Krumlovem budou jezdit hybridní vlaky
Na trati mezi Brnem, Ivančicemi, Moravským Krumlovem a Miroslaví by už relativně brzy mohly jezdit nové vlakové soupravy. Budou hybridní, to v tomto případě znamená, že by kombinovaly elektrický pohon a baterie, tudíž mohou jezdit i tam, kde není trolejové vedení.

 

– Cenu Spokojený zákazník má farmář, sadař i obchodník
„Šťastnou ruku“ měla hodnotící komise, která trojici rodinných firem z našeho regionu vybrala na udělení ceny „Spokojený zákazník Jihomoravského kraje 2024“. Tuto Národní cenu českých spotřebitelů společně s dalšími jedenácti podnikateli, v Brně nedávno převzali manželé Jaroslav a Jitka Drozdovi z Rodinné farmy a sýrárny v Kravsku, Rostislav Venuta z Ovocné školky v Kadově a Jan Lapčík z Hrabětic, který je majitelem čtyř obchodů Zahrádkářské potřeby.

 

– Jak bude vypadat nejstarší část náměstí Svobody
Na veřejné prezentaci, která se konala minulé úterý, se sešly tři desítky obyvatel Znojma, aby se dozvěděly o zamýšlených úpravách nejstarší části náměstí Svobody. Přítomné přivítali místostarostové Jiří Kacetl a Jakub Malačka. Představitelé města spolu s autory projektu představili plány, které zahrnují archeologické průzkumy, úpravy povrchů komunikace i chodníků, nový mobiliář, zeleň i kašnu.

 

– Otevřené ateliéry: Úspěšné a prospěšné
Do svých dílen nechali nahlédnout výtvarní umělci na jihu Moravy poslední zářijový víkend. Svá díla v nich ve Znojmě představili – malíř a fotograf Pavel Kašpárek, malíř a sochař Karel Pokorný. Svůj kabinet na Velké Mikulášské 3 veřejnosti zpřístupnili grafička a ilustrátorka Dagmar Skokanová a fotograf Jakub Skokan. Ve Znojmě byl otevřen i Dům umění, kde je výstava obrazů našeho města a jeho okolí od architekta a malíře Petra Havla. Návštěvníci si tam mohli v přednáškovém sále prohlédnout i výstavu velkoformátových fotografií dokumentující první návštěvu prezidenta T. G. Masaryka ve Znojmě 20. června 1924.

 

– Soutěž Rozkvetlé Znojmo má vítěze
Sedmnáctý ročník soutěže Rozkvetlé Znojmo má své vítěze. Ti si z rukou místostarostky Bohumily Beranové převzali výhry v podobě poukazů do zahradnictví Městské zeleně.

 

– Kuchaři z Přímky byli na soutěži pro cukráře
Již 6. ročník mezinárodní soutěže Moravský cukrářský šampionát zorganizovala asociace kuchařů a cukrářů České republiky na výstavišti Flora Olomouc. Účastníkům přinesla zajímavou soutěž. Střední odbornou školu na Přímětické ulici reprezentovala Markéta Vlčková, žákyně 3. ročníku oboru Kuchař-číšník.

 

– Fotbalisté Znojma trápili lídra tabulky
Znojmo na půdě vedoucího týmu tabulky 3. MSFL svoji sérii tří zápasů bez prohry neprodloužilo. S Hanáky však sehrálo vyrovnaný zápas, o výhře domácích rozhodl jediný gól, který vstřelil v první půli Šimon Chwaszcz.

 

– Nepříjemné překvapení, pak povinná výhra
Klasický jízdní řád měla na programu uplynulý týden druhá hokejová liga, tedy středeční a sobotní kolo. V obou zápasech měli znojemští hokejisté převahu, uspěli však jen v jednom. V Opavě narazili na skvěle chytajícího gólmana a prali se s vlastní produktivitou, v sobotu už doma dokráčeli proti Kopřivnici k jasné výhře.

 

– Výsledky Kaskáda Race 2024

 

– Černá kronika
Bočně se střetli na parkovišti
Spěchal a vyjel do protisměru
Mohly za vysypanou řepu drogy
Muž unikal „ruce zákona“, našli ho strážníci
Lehce se zranil muž na koloběžce
Auto a autobus se srazily na křižovatce ulic Přímětická a Únanovská ve Znojmě

 

– Fotbalový a tabulkový servis


Krajské i okresní soutěže jsou v plném proudu, podívejte se, jak si vede váš oblíbený tým ze znojemského regionu.

 

– Obvyklé rubriky
Takoví jsme byli…, Soutěží křížovka a poukaz do restaurace Slepičák, Jak šel čas, nově také Kalendárium a mnoho dalšího.

 

Znojemský týden vychází krom tradičního tištěného formátu i v elektronické podobě na portále digiport.cz. 

 

    

REKLAMA