Orli zvažují návrat do mezinárodních vod. Bude se měnit majitel?

Už je to nějaký pátek, co hokejoví znojemští Orli neslavně zakončili prvoligovou sezónu, ve které se objevili po dlouhých letech. Skončili v ní totiž na posledním sestupovém místě a spekulovalo se, jaké budou další kroky klubu. Ten žádal veřejnost o trpělivost, ve čtvrtek se objevily první hmatatelné obrysy. Jihomoravané by chtěli po dvou letech opět vstoupit do mezinárodní ICE Hockey ligy. Co je však zajímavější, v této snaze by se měla angažovat nová investiční skupina. „Vedení klubu Orli Znojmo podporuje přípravu žádosti o obnovení účasti v mezinárodní ICEHL, o kterou usiluje investiční skupina vedená bývalým hokejistou Radimem Antonovičem a Hynkem Blahou. Skupina je v úzkém kontaktu s vedením města Znojma a nyní probíhá jednání s vedením klubu,“ vyjádřili se Orli v tiskové zprávě.


Jméno Hynka Blahy není na Znojemsku neznámé. Stojí za Znojemskou hokejovou ligu a je jednatelem společnosti zabývající se pořádáním sportovních akcí HB Production, která s klubem dříve spolupracovala. Radim Antonovič, jak je výše uvedeno, je bývalým hokejistou, který oblékal dres Šumperku, Prostějova či Přerova. Nyní působí jako obchodní ředitel ve společnosti Finom Group. S Blahou jej pojí i figurování ve Sport Marketing Trade Agency, kde jsou uvedení dle obchodního rejstříku jako společníci.


Nicméně zdá se, že vše je zatím v obecných obrysech, byť je investiční skupina ve zmíněném kontaktu i s vedením města Znojma. „Detaily vzájemné spolupráce včetně vlastnické struktury klubu jsou předmětem probíhajících jednání. Orli snahu o opětovný vstup do mezinárodní ligy vítají a poskytují jí veškerou podporu. Pokud všechny strany dospějí ke společné dohodě, jsou připraveni usilovat o opětovný vstup do ICEHL již pro nadcházející ročník 2024/25. Úspěch této snahy bude záviset mimo jiné také na vzájemných jednáních s vedením soutěže a splnění řady přísných přístupových kritérií. Pokud snaha o začlenění do mezinárodní soutěže nedospěje do úspěšného konce, budou Orli ve Znojmě pokračovat ve 2. hokejové lize. Vedení klubu v takovém případě bude směřovat své úsilí k tomu, aby ke vstupu do ICEHL mohlo dojít v dalším soutěžním ročníku,“ vysvětlil klub.

REKLAMA