Škola na Dvořákové se představila na veletrhu v Brně

Znojemské střední školy reprezentovala na nedávném dvoudenním XXVI. „Veletrhu středních škol 2023 Tak kam v Brně“ Střední odborná škola Znojmo. Pořadatelem letošního ročníku byl Vzdělávací institut pro Moravu.


V pavilonu G2 v areálu brněnského výstaviště se představily jednotlivé střední školy Jihomoravského kraje. Žáci základních škol tak měli možnost se seznámit s nabídkou škol, srovnat je a vyhodnotit další směřování ve svém životě. „Potěšil nás zájem o naši školu – šlo nejen o žáky znojemského regionu, ale i ze vzdálenějších míst. Své dotazy směřovali nejen k samotnému studiu, ale také k možnosti ubytování, stravování, využití volného času nebo k ‚benefitům‘, například v podobě kurzů nebo možnosti získání řidičského průkazu“, uvedla učitelka školy Ivona Nechvátalová.


Návštěvnost byla vysoká, kolem stánků škol proudily davy lidí. V pátek dopoledne to byly celé třídní kolektivy, odpoledne a v sobotu především rodiče se svými dětmi. „Bylo zajímavé pozorovat rozdílnosti v přístupu výběru budoucího studia. Některé rodiny šly přímo za vybranou školou, jiné sbíraly informace a získávaly přehled o celkové nabídce. Akce se zúčastnili i žáci nižších ročníků, kteří mají na volbu střední školy ještě dost času“, zhodnotila zástupkyně školy Helena Rokoská, která věří, že veletrh pomohl žákům získat potřebné informace a všem přeje šťastnou ruku při výběru střední školy a volby oboru. Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova současně zve zájemce na Den otevřených dveří, který se uskuteční 14. prosince od 9 do 16 hodin.

REKLAMA